Παρουσία της ΔΕΚ στην Ρώμη - 41 χρόνια απο την δολοφονία


Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016, συμπληρώθηκαν 41 χρόνια από την άνανδρη δολοφονία στη Ρώμη του Έλληνα εθνικιστή Μίκη Μάντακα, φοιτητή ιατρικής στην Ιταλία, από το παρακράτος της άκρας αριστεράς.

Όπως και κάθε χρόνο άλλωστε, οι Ιταλοί συναγωνιστές

Η απόλυτη κατρακύλα ηγεσίας και λαού


Από το 1974 και εντεύθεν ο κυπριακός ελληνισμός υποτάχθηκε στο αγγλόδουλο πολιτικό κατεστημένο που ακολούθησε μια πορεία εθνικού εξευτελισμού . Η πολιτική αυτή έφτασε όμως στο τέλος της . Αφού εξήντλησε όλα τα

Robert Brasillach



Ο Ρομπέρ Μπραζιγιάκ (31.3.1909- 6.2.1945) ήταν αγωνιστής του Εθνικισμού, ένας από τους μεγαλύτερους λογοτέχνες της Γαλλίας. Έγραψε ποιήματα, μυθιστορήματα, μελέτες, κριτικές, πολιτικά άρθρα. Έγραφε στο Action Francaise , επίσημο όργανο της ομώνυμης οργάνωσης

Σύριοι Εθνικιστές στην πρώτη γραμμή



Εκτός από τον Συριακό Εθνικό Στρατό, στην μάχη κατά των τζιχαντιστών συμμετέχουν και άλλοι μαχητές. Όπως για παράδειγμα τα…

Ο ασυμβίβαστος Εθνικισμός


Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το έθνος είναι πολλά . Όσο προχωρούμε στο βάθος της ανάλυσης τους ,βλέπουμε πως δεν αντιμετωπίζονται μεμονωμένα και αποσπασματικά. Διότι κάθε πρόβλημα μερικό είναι αλληλένδετο με το σύνολο ,μέρος του οποίου είναι η έλλειψη εθνικής στρατηγικής.
Αιτία αυτής της έλλειψης

Περι δημοκρατίας αντίληψη


Το άθλιο πολιτικό κατεστημένο της Κύπρου έχει μια ιδιάζουσα αντίληψη για τη δημοκρατία .

Είναι γνωστό και χιλιοειπωμένο πως το σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν γεννήθηκε μέσα από την λαϊκή βούληση όπως όλα τα ευρωπαϊκά συντάγματα ή όπως το σύνταγμα της Ελλάδος που γεννήθηκε μέσα από τη θέληση των ιδίων των αγωνιστών της επανάστασης του 1821 .
Το κυπριακό σύνταγμα

Το δηλητήριο του αριστεροκαπιταλισμού




Ίσως να φαίνεται παράξενο που ένας κομουνιστής , και εννοούμε τον Χριστόφια , κάλεσε την τρόικα για να στηρίξει τους τραπεζίτες , να στηρίξει υποτίθεται τη τάξη που οι κομουνιστές θεωρούν αντίπαλο τους.
Όμως οι κομμουνιστές που ας σημειωθεί εξελίχθηκαν σε νεο-αριστερούς

Η παγίδα της δικοινοτικότητας


Η ουσία της διζωνικής ή πολυπεριφερειακής δικοινοτικής ομοσπονδίας έγκειται στην δικοινοτικότητα.
Αν δεχθούμε αυτόν τον παραλογισμό τότε ολισθαίνουμε κατ' ανάγκη στην ομοσπονδία με όποια μορφή και αν την προσδιορίσουμε.

Αντιομοσπονδιακό συλλαλητήριο 29/12 - Λευκωσία


Σημεία αναφοράς στο κυπριακό


Τα “σημεία αναφοράς στο κυπριακό” απευθύνονται προς όσους θεωρούν αναγκαία την δημιουργία ενός μετώπου ενάντια στην πολιτική της υποταγής που κορυφώνεται στο ετοιμαζόμενο σχέδιο λύσης της Δ.Δ.Ο. ή στην εμπράγματη διευθέτηση του κυπριακού.

Η παρακμή..



Όχι μόνο η κυβέρνηση Ανανστασιάδη αλλά ολόκληρο το πολιτικό κατεστημένο της υποχώρησης οδηγούν το τόπο από το κακό στο χειρότερο.

Στο εθνικό θέμα ακολουθούν μια πορεία ολέθρου που χαράχτηκε σε άλλες εποχές και άλλα γεωπολιτικά δεδομένα . Ενώ θα ήταν δυνατή η χάραξη μιας νέας στρατηγικής αντεπίθεσης

Περι αναγνώρισης του ψευδοκράτους



Η πρώτη χώρα που αναγνώρισε το κατοχικό μόρφωμα είναι η κυπριακή δημοκρατία .

Το είδος αυτής της αναγνώρισης θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ που μέσα από τις συνομιλίες που διεξάγει ο πρόεδρος της κυπριακής δημοκρατίας με τον πρόεδρο της δημοκρατίας της βόρειας Κύπρου επιδιώκεται μια ντε γιούρε διευθέτηση δηλαδή ένα πέρασμα απο την λειτουργική αναγνώριση στην συνταγματική αναγνώριση και συνεργασία .

Όλη αυτή η διαδικασία εγκρίνεται

ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Την ίδια ώρα που χιλιάδες νέοι εγκαταλείπουν την Πατρίδα μας για εργασία στο εξωτερικό, άλλοι τόσοι λαθρομετανάστες απο τρίτες χώρες αλλά και την Ευρωπαική Ένωση εισέρχονται ''νόμιμα'' με την σφραγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών πότε με ψεύτικα πλαστά χαρτιά και πότε με νόμους δήθεν της ΕΕ για αλόγιστη και ελεύθερη διακίνηση μεταναστών.

Ζήτω το Ενωτικό Δημοψήφισμα


Ανήμερα της 15ης Ιανουαρίου, 66 χρόνια μετά το δημοψήφισμα των Κυπρίων για Ένωση με την μητέρα Ελλάδα, ο πόθος ακόμα ειναι ζωντανός. η φλόγα παραμένει ακλώνητη στις ψυχές μας.

Τιμή στον Αρχηγό

Βράδυ της 27ης Ιανουαρίου και η ομάδα δράσης της ΔΕΚ Λεμεσού, παρίστατο στο κρυσφήγετο του Αρχηγού Γ.Γ.Διγενή για κατάθεση στεφάνου και ξενάγηση των νεαρών μελών της στον χώρο εντός του κρυσφηγέτου απο στέλεχος και τομεάρχη της ΕΟΚΑ αλλά και την γυναίκα που έζησε απο πρώτο χέρι τον Αρχηγό και τις περιπέτειες του με τους Άγγλους αποικιοκράτες, η οποία εδώ και χρόνια συντηρεί τον χώρο χωρίς την απαραίτητη στήριξη απο το κράτος ενώ απότι μας λέχθηκε δυστυχώς το ''ελληνόφωνο'' συμβούλιο και ο ακελικός Δήμαρχος Λεμεσού απορρίπτουν συστηματικά το κονδύλι για την μετατροπή του χώρου ως Μουσείο. Τα σχόλια φυσικά είναι περιττά..

Πορεία ενάντια στην Ισλαμοποίηση της Ευρώπης



Δράση μελών της ΔΕΚ στην Λεμεσό, λίγες ώρες μετά την αιματηρή επίθεση στο Παρίσι.
Σφαίρες στην καρδιά της Ευρώπης απο αυτούς που τον τελευταίο καιρό κρύβονται πίσω απο προσωπάκια κακόμηρων μικρών παιδιών και μανάδων σοριασμένων στις βάρκες, για να περάσουν στα εδάφη μας, σε μια προσπάθεια τους να δημιουργήσουν τον πυρήνα αυτόν ο οποίος θα αποτελέσει το τροχοδρόμι για ενα ισχυρό ισλαμικό κράτος στα θεμέλια του πολιτσμού μας.

Αντίσταση στη βία της τραπεζοκρατίας


Το κυπριακό κράτος, τόσο επί αριστερής κυβέρνησης Χριστόφια όσο και επί δεξιάς κυβέρνησης Αναστασιάδη , στήριξε τους τραπεζίτες με δάνεια και μνημόνια που τα φόρτωσε στις πλάτες του φορολογούμενου λαού.
Το κράτος στηρίζοντας την ολιγαρχία και το τραπεζικό σύστημα της,